Cor et Anima - Illustratie Therapie

Opstellingen De ontmoeting met jezelf op basis van de identiteits-georiënteerde psychotraumatologie

Opstellingen is een methode om je binnenwereld zichtbaar te maken. Zo krijg je toegang tot innerlijke ruimtes die door (traumatische) ervaringen afgesloten werden. In mijn praktijk ga ik uit van het identiteits-georiënteerde psychotraumatologie concept van Franz Ruppert. Hierin staat ‘het verlangen’ centraal als vertrekpunt om jezelf in het diepst van je ziel te leren kennen en aanvaarden. De methode  is en wordt verder ontwikkeld door Franz Ruppert, zie website www.franz-ruppert.de , Duitsland. In Nederland is deze methode geïntroduceerd door Margriet Wentink en Wim Wassink, zie website www.interaktiel.nl .

Hoe het werkt
Het verlangen in het model van Ruppert kun je zien als een spiegel waarin je je  zelf weerspiegeld ziet.

De uitgangssituatie voor een opstelling is de zin van het verlangen en een ruimte met mensen die in de opstelling zullen figureren.
De cliënt begint met het formuleren van zijn verlangen. Daarna vraagt hij iemand om met het eerste woord uit zijn verlangen- zin in resonantie te gaan. Vervolgens kiest hij zijn eigen positie ten opzichte van deze representant. Waar en hoe hij gaat staan geeft al veel informatie over de innerlijke dynamiek die speelt.  Dit kan hij vervolgens zo nodig voor ieder woord uit zijn verlangen doen. Zo wordt tastbaar wat hij van binnen denkt en voelt en kan hij een begin maken met het (her)vinden van zichzelf.

Wil je een persoonlijke vraag uitwerken?
Neem dan contact op met mij. Samen met mijn collega Catrien Smit organiseer ik regelmatig opstellingenmiddagen/ avonden waarin je je vraag kunt uitwerken. Wij zorgen voor ervaren representanten die jou gaan ondersteunen in je onderzoek.

Meld je aan via het Inschrijfformulier.

Prijs €125,=
Datum/Tijd op afspraak
Locatie Benoordenhoutseweg 23, 2596 BA Den Haag
Grootte max. 10
Begeleider(s) Catrien Smit en Valeria Lamers


Meer informatie
Voor meer informatie over Opstellingen wil ik je graag doorverwijzen naar de pagina Literatuur.

(Relatie)therapie en persoonlijke ontwikkeling in contact van mens tot mens